fredag 7 juni 2013

Pluto (traditional cache)

Härom dagen publicerades min andra egna cache - Pluto.

I Haninge kommun finns det regler om koppeltvång och det är bl.a. därför det finns rastgårdar att tillgå för hundar och hundägare. I rastgårdar kan man rasta hunden - om man plockar upp efter sig. I rastgårdar är det även populärt att ha hundträffar, oftast är det boende i närheten som träffas och låter hundarna leka av sig tillsammans medan man tar en kopp kaffe eller eller bara sitter och pratar. Som hundinstruktör har jag naturligtvis massor av tankar kring det här med hundar och rastgårdar, det kan ni läsa om i mitt inlägg om Rastgårdshyfs på min (just nu inte så aktiva) hundtränarblogg. Rastgårdar är också en ypperlig plats att träna sin unga (lite flängiga) hund i vardagslydnad innan man tar ut kunskapen i mer distraherande situationer, förutsatt att ingen löptik varit i rastgården nyligen... Ett annat, aningen bättre sätt, är ju att ha lina på hunden och välja en öppen plats att träna på så hundrastgårdar oftast ligger i navet av bostadsområdet.

Med Pluto (och andra kommande cachar i min hundvänliga-serie) vill jag visa geocachare med geodoggar till rastgårdar i kommunen och även få chansen att utbilda lite inom hund. Även geocachare utan hund kan ju ha nytta av en del information som cachen ger, t.ex. att det finns regler kring hundhållning även utanför hundarnas hem.
Pluto ligger vid en rastgård som är av storleken mindre och inte duger till så mycket mer än att just rasta hunden lite kort och möjligen träna in nya trick i hyfsat lugn miljö. Rastgården ligger lite i skymundan. På vintern översnöas dock denna rastgård väldigt mycket och nu vintern 2012-2013 bågnade staketet så mycket att hundar stannade kvar endast av ren vana, även den minsta hund kunde komma över staketet på två röda.

Den här cachen är snabbloggad och tillgängling både till fots och på cykel eller med barnvagn.

FTF gick till mbis & STF gick till fjällripa, stort grattis!

Happy hunting!

/Skogsmusan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar